Nöjda kusar!

Kom och skulle ta in Suchen o hans hagkompis igår efter 18. Normalt kommer dom in vid 16-17 när vi är där o rider. När jag kommer ut i hagen står dom bara o tittar på mig som två idioter, ingen brådska där inte. Förklaringen är att dom sen ett par veckor tillbaka har en höbal stående i hagen. Dom är så jäkla och tillfreds just nu rent ut sagt. Folk tror att deras hästar har bråttom in för att dom vill komma in i boxen när dom egentligen bara är hungriga ;) Synd att inte fler hästar tillåts gå på relativt fri tillgång på hö. Dom är nöjda i hagen och mätta och glada när man kommer o rider.

För min egen del är det bara win win, mindre att mocka, mindre höpåsar att göra, mindre hö o köra in i stallet.

/JL


Späckat schema

Jobb, hämta lilleman på dagis, hem, käka mellis, köra lilleman till farmor o farfar så jag kan rida, rida, hålla träning, hem, bli serverad mat i soffan under en varm go filt med en skräckis på film. Ja det var min dag det. Kvällarna går så fort man ska hinna va mamma, rida, vara tränare och givetvis en bra sambo ibland ;) Det gäller att ta tillvara på all tid på bästa sätt. Lite lyxigt med barnvakt idag bara för att kunna rida men vi är rätt bortskämda med det. Lillen älskar verkligen att åka till farmor o farfar.

Dagens dressyrpass byttes ut mot ett hoppass. Jag har inte hoppat på över ett år och Suchen är nog hoppad Max 10 ggr så vi tog det lugnt med småskutt men roligt var det! Får nog se till att hoppa lite oftare för det är nyttig träning, kanske kan få min segis lite kvickare i fötterna.

Dags o ta natt nu jag är dödstrött o ska upp tidigt.
/JL


Veckopkanering

Ny vecka, nya möjligheter. Måndagar innebär veckoplanering vad det gäller dagishämtning, ridning, träningar och övrigt. Vardagspusslet helt enkelt.

Suchen kommer få jobba ungefär som följer:
Måndag - uteritt
Tisdag - dressyr
Onsdag - dressyr el ut
Torsdag - Emmas dag ut el markarbete
Fredag - vila
Lördag - Emmas dag 2
Söndag - dressyr

Just nu går han i regel 3-4 dagar dressyr. Det blir mest i ridhuset eftersom det är lite för lite snö för att kunna rida vettigt ute. Vi laddar vidare mot tävlingssäsongen -13. förhoppningsvis får vi se lite fler rosetter i favvofärgen blå/gult ;)

/JL


Dagens insikt...

Är att om man använder båda skänklarna lika mycket så ska du se att hästen blir jämnare i båda varven. Ja hmm... Ibland behöver man verkligen tänka till lite, jag har tyckt att Suchen vart lite svår i vänstervarv ett tag. Jag vet ju "tyvärr" att det inte beror på hästen utan att det SIS (skit i sadeln) så att säga. Men ibland tar det uppenbarligen ett jäkla tag att komma på hur man ska lösa problemet. Men se idag kom jag på det jag kom på att och hur jag skulle använda min vä skänkel och så vips så blev ju allt betydligt bättre. Det blir liksom en skrämmande insikt att man inte ens kan rida rakt fram i vä varv när man har tänkt att debutera MSV B inom rimlig framtid... Förhoppningsvis har jag inte glömt detta till imorgon så vi kan jobba vidare helt enkelt.

Nu fortsätter söndagen med söndagsmys. God mat och lite film, jag gillar söndagar!

/JL


RSS 2.0