Grymt jobbat!

Jaha då sitter jag här på jobbet igen efter en intensiv helg. Träningshelg dessutom så gårdagen vigdes åt att rida igenom herr brun. Han kändes okej men inte mkt mer, red på kandaret och insåg att han nog tycker betten sitter för högt. Han känns liksom seg i truten då. Förbaskat tråkig för att tala klarspråk. En del har nog att göra med att jag inte har hunnit rida så som jag vill de senaste två veckorna. Men förra veckan blev det klart, vi ska bli husägare och det känns fantastiskt!

Det händer så mycket roligt nu så det känns tyvärr nästan som man inte hinner njuta av det, men det är okej. Jag gillar när det händer saker! Den här våren, sommaren, året kommer bli helt awesome tror jag! Två av mina närmaste och äldsta vänner flyttar äntligen hem nu. Ser verkligen fram emot detta!

Vår lilleman utvecklas i en rasande fart och även om det ibland kan kännas som ett pussel att få ihop tiden så ger han så mkt kärlek. Och jag ska nog inte klaga nu för det riktiga pusslet börjar nog när han blir äldre och även han har aktiviteter ;) Han låter ju faktiskt mamma rida ett par dagar i veckan, jag tror jag är bortskämd med hur han sover...

Eftersom jag själv inte tävlar i helgen får jag gotta mig i andras resultat, jag har verkligen fantastiskt duktiga vänner! Två rosetter på första CR är inte illa och att kamma hem en vinst i LA:4 på 78% går inte av för hackor. Okej detta ihop med att ha sett en video på en väns fantastiska 7-åring som mer eller mindre är utbildad upp till GP snart, det gör ju att man känner sig sanslöst sporrad att träna på. Trägen vinner så är det ju även om man ibland kan fundera på vad man pysslar med.

Åter till träningen idag, jag har en fin häst! Han är faktiskt helt fantastisk när han vill ;) och han börjar vilja mer och mer numera. Jag är otroligt glad och tacksam varje dag jag får rida honom. Hade jag kunnat hade jag tränat varje dag.

Jag är lyckligt lottad med en underbar familj, underbara vänner och en riktigt nice häst! /JL


Tävling och sen massa jobb!

I lördags var det dags för säsongsdebuten, mjukstartade med LA:1. Skulle ridit MSV C men det byttes klasser så det fick bli denna. Första klassen gick sådär hela programmet var riktig mellanmjölk, inget vidare bra och inget katastrof. Resultatet blev 64% och första utanför placering. Ryckte upp mig lite till andra klassen och red bättre vilket resulterade i nästan 69% och en VINST! Ändå ganska trevlig start på säsongen. Att det gick så bra berodde nog på alla mina hästskötare, hela tre stycken fick jag med mig. Snacka om lyx! Jag som är van att åka själv ;)

I övrigt är inte denna veckan så spännande förutom fredag då händer det grejer ;) annars är det jobb, jobb, jobb. När jag ska hinna rida vet jag inte men men det ger sig... Tur det inte är någon tävling eller träning denna veckan.

Lilleman fyllde hela 8 mån igår ska inte säga igen att tiden går väldigt fort, det blir tjatigt ;) Han visar prov på ett väldigt humör när han inte får som han vill. Blir galen när man tar ifrån honom saker som han inte får leka med. Humöret måste komma från pappa för jag har då aldrig sånt humör! /JL


Påskhelg - glädje, ledighet och stor besvikelse!

Det har på många vis varit en fantastisk påskhelg, första påsken för lilleman. Han fick minsann ett par påskägg innehållet var dock lite annat än det traditionella lösgodiset. Böcker och pengar, mycket bra att ha. Lilleman har hela förra veckan vart helt fantastisk, sovit bra och vart nöjd och glad mest hela tiden. Då är det lätt att vara mamma!
Påskhelgen inleddes på skärtorsdagen med 50-årfest. Snacka om vuxenpoäng men tur att vi var där och sänkte medelåldern lite ;) Fantastiskt trevlig tillställning med god mat och god dricka. Den stora skillnaden när man har barn och beger sig på fest är att man är verkligen inte sugen på att vara bakis när lilleman vill gå upp 07.30. Därför blev det ett glas för min del men jag hade lika trevligt ändå.
Långfredag bestod av ridning och middag hos mamsen. Snorkallt ute med snöblndat regn gjorde att det blev en ganska kort skogstur ;)
Påskafton tillbringades i goda vänners lag med årets första grill mmm vad det var gott! Dressyrpasset på dagen gick ganska skapligt ganska lugnt pass med mest lösgörande inför morgondagsen träning. Träningen kändes bra vi jobbade vidare med lösgjordheten ffa genom skänkelvikningar där jag skulle koncentrera mig på att jobba loss mellandelen bakom bogbladen. Han börjar kännas så mkt mjukare och är rolig att rida nu. Vi får jobba vidare på detta så man kan ta lösgjordheten ytterligare ett snäpp.
På kvällen samlades "Falsterbogänget" hemma hos oss, vi hade sett fram emot panpizza från Alléterassen men det var stängt! Vilken pizzeria har stängt på påskdagen?! Jaja det fick bli vanlig pizza och det blev nog lika trevligt ändå.
Min besvikelse hade ingenting med pizzan att göra det var ett annat besked som gör mig upprörd, ledsen och besviken allt på samma gång. Då jag inte vill hänga ut folk här på nätet kommer jag inte skriva vem det handlar om och jag skriver det här mest för min egen skull. När en vuxen människa helt plötsligt beter sig som 14 igen och fullständigt har tappat kontrollen över sitt liv då blir man mållös. Det är en tragedi och drabbar många inblandade även om det är personen i fråga som kastar bort sitt liv och blir mest lidande själv. Jag önskar att jag kunde göra något, ruskat om hjärnan lite grann så hen börjar se klart igen men det funkar nog tyvärr inte så. Jag lovar mig själv att jag ska aldrig hamna där, punkt!
/JL

RSS 2.0